×

Ми живемо у світі поганих новин. Щоранку, прокидаючись, ми бачимо їх у заголовках наших новинних додатків. Увечері ми знову бачимо погані новини в місцевих новинах. Щоденні повідомлення невпинні і в переважній більшості негативні. Здається, що співвідношення поганих новин до хороших становить 10 до 1.

Дехто вважає, що причиною такої диспропорції є просто акцентування уваги, але я вважаю, що погані новини мають перевагу. Вони завжди маячать на життєвому горизонті. Щоразу, коли відбувається щось хороше, за цим слідує: «Так, це добре, але…» Це не песимізм. Це реальність у зламаному світі.

Як наслідок, нам усім потрібно чути більше хороших новин. І не лише тимчасових, які дають нам змогу відчути себе краще на мить. Віруючі чи невіруючі, ми всі потребуємо щоденної дози добрих новин, які перевершують все погане і ставлять кожну його частину в рамки, сповнені надії. Нам потрібне послання, яке змінює сценарій нашого світу поганих новин.

Це саме те, що робить Євангелія Ісуса Христа. Його послання настільки добре, що жодна погана новина не може його зруйнувати. Ось п’ять причин, щоб поділитися його доброю новиною сьогодні.

1. Євангелія заспокоює неспокійне сумління.

Кожна людина, яку ви бачите сьогодні, зробила щось погане. Для деяких з них гріх настільки свіжий у пам’яті, що здається, ніби він переслідує їх. Їх поглинають докори сумління і вони не можуть позбутися спогадів. Вони бояться того, що Бог зробить з ними за те, що вони вчинили.

Люди, обтяжені почуттям провини і сорому, повинні знати, що Ісус прощає грішників. Їм потрібно знати, що в Божому милосерді до них більше милості, ніж гріха в них самих.

Люди, обтяжені почуттям провини і сорому, повинні знати, що Ісус прощає грішників. Їм потрібно знати, що в Божому милосерді до них більше милості, ніж гріха в них самих.

Поділіться з людиною з неспокійним сумлінням 1 Івана 1:9: «Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої». Ця Блага вість стане цілющим впливом для засмучених душ.

2. Євангелія зцілює серця, зранені гріхом.

Усіх людей, яких ви бачите сьогодні, в якийсь момент їхнього життя скривдили. Їм було завдано болю, можливо, глибокого болю, діями або словами інших людей.

Люди, яких образили, повинні знати, що Ісус буде судити кожного за кожен гріх. Ніхто не уникне покарання. І оскільки Ісус був абсолютно невинний, але був покараний за всі наші гріхи, ті, хто постраждав від чужих гріхів, можуть довірити цей біль Його досконалому, справедливому і милосердному суду. Коли вони це роблять, вони можуть відчути звільнення від бажання помсти і полегшення від гіркого болю. Вони навіть можуть отримати силу прощати так само, як були прощені через хресну смерть Христа.

Поясніть людям, які зазнали болю, лаконічний вислів Петра в 1 Петра 2:24: «Його ранами ви вздоровилися». Ця Добра звістка стане бальзамом на рани в їхньому дусі.

3. Євангелія запалює зміни в житті.

Всі люди, яких ви бачите сьогодні, в той чи інший час відчували себе неправильно всередині. Вони були незадоволені власним характером або намагалися позбутися шкідливих звичок. Дехто знав болісне безсилля залежності. Вони хотіли щось змінити в собі, але не змогли цього зробити.

Вони повинні знати, що Ісус має силу, необхідну для того, щоб стати більш схожими на Нього. Він дає віруючим силу змінюватися через Святого Духа, який живе в них. Ми можемо сказати ці слова з 2 Петра 1:3 тим, хто бореться за зміни: «Усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам Його Божа сила пізнанням Того, Хто покликав нас славою та чеснотою». Ця Добра новина спонукатиме їх до зростання в християнських чеснотах.

4. Євангелія допомагає людям у нашому занепалому світі мати надію.

Кожен, кого ви бачите сьогодні, бореться з тим, що не так зі світом. Хтось бореться з хворобою або спостерігає, як хворіють його близькі. Вони можуть переживати конфлікти, які, здається, ніколи не будуть вирішені. Їхні тіла можуть руйнуватися, або їхні душі можуть бути в сум’ятті. Можливо, трагедія вразила їхніх знайомих, або вони нещодавно стояли над могилами близьких.

Їм потрібно знати, що Бог пообіцяв усунути всі наслідки первородного гріха і привести Свій народ на нове небо і нову землю. Розкажіть їм про слова Ісуса в Івана 16:33: «Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг». Ця Блага звістка дасть їм силу, необхідну для того, щоб вистояти у випробуваннях.

5. Євангелія освіжає вашу душу, коли ви ділитеся нею з іншими.

Не тільки кожна людина, яку ви бачите сьогодні, потребує почути Євангелію. Людина, на яку ви дивилися в дзеркало сьогодні вранці, теж потребує цього. Хоча добре проповідувати Євангелію самому собі, слова Павла у вірші 6 Послання до Філемона вказують на те, що найкращою стратегією для заохочення власного серця є співпрацця в євангельському служінні з іншими: «Молюся, щоб спільність вашої віри була дієвою для повного пізнання всякого доброго, що в нас є, заради Христа».

Коли ми працюємо разом, щоб звіщати Добру новину іншим, ми отримуємо багате нагадування про все те добро, що Бог зробив, робить і зробить для нас в Ісусі.

Коли ми працюємо разом, щоб звіщати Добру новину іншим, ми отримуємо багате нагадування про все те добро, що Бог зробив, робить і зробить для нас в Ісусі.

У цьому світі люди стикаються зі спокусами і жалем, болем і стражданнями, невдачами і розчаруваннями, хворобами і смертю. Погані новини дійсно погані, але є причина для підбадьорення перед обличчям всього цього.

Його ім’я – Ісус. Він – Господь. Ісус виправляє світ від гріха. Він єдиний, хто спасає грішників, і робить це по благодаті через віру. Ісус переміг світ і веде Своїх послідовників у абсолютно новий світ. Цією звісткою про Ісуса варто ділитися щодня.

Найбільш читане

Подкасти

ЗАВАНТАЖИТИ БІЛЬШЕ
Завантаження