×

Як мені ділитися Євангелією зі своїми працівниками, не тиснучи на них, бо я – керівник?


Я розумію, чому ви запитуєте. Як християни, ми хочемо, щоб інші знайшли мир і надію, які ми знайшли, пізнавши Ісуса. І ми знаємо, що всі християни покликані євангелізувати (Марка 16:15). Але говорити про Христа може бути складно з тими, ким ми керуємо. Ми хочемо переконатися, що наші співробітники не відчувають тиску або маніпулювання, навіть ненавмисно, через наші спроби поділитися своєю вірою.

Тож як ми можемо запрошувати до віри, а не вимагати? Давайте розглянемо кілька речей, про які слід пам’ятати, якщо ви є впливовою особою у вашій організації.

1. Зрозумійте (і виконуйте) свої обов’язки.

Незалежно від того, чи ви є власником компанії, чи керуєте невеликою командою у великій організації, ви несете відповідальність за те, щоб добре працювати і управляти. Будьте найкращим менеджером, яким тільки можете бути – відмінним у своїй роботі, щедрим у керівництві, скромним у розподілі заслуг і делікатним у виправленні помилок. Ваші працівники будуть більш сприйнятливими до Доброї Новини, якщо вона лунатиме від людини, яку вони люблять і поважають.

Ваші працівники будуть більш сприйнятливими до Доброї Новини, якщо вона лунатиме від людини, яку вони люблять і поважають.

Оскільки ви маєте більший вплив, ніж ті, хто не займає керівних посад, у вас є унікальна можливість добре ним розпоряджатися. Ми всі чули історії про складних босів. Ймовірно, це побічний продукт відчуття впевненості в завтрашньому дні, тому люди на керівних посадах іноді відчувають себе більш комфортно, поводячись негідним чином. Але вони також мають більше свободи, щоб робити позитивні речі.

У світі, де багато хто бореться зі стилем управління своїх керівників, ви маєте можливість надати працівникам інший досвід. Мабуть, немає більшого свідчення роботи Ісуса Христа, ніж християни, які ставляться до інших з контркультурною любов’ю, яка не може походити з жодного мирського джерела.

2. Ідентифікуйте себе як християнин.

Люди, ймовірно, не будуть питати вас про вашу віру, якщо вони не знають, що вона у вас є.

Коли мій 10-річний син грає у відеогру, він розуміє, що для того, щоб перейти на більш складні рівні, він повинен спочатку пройти простіші. В його іграх є розвиток, так само, як часто є розвиток на нашому шляху до глибшої євангелізації.

Іноді нас лякає перспектива глибокої розмови про навернення, коли ми ще навіть не набралися сміливості перестати активно приховувати свою віру. Ми уникаємо згадувати про відвідування церкви, коли нас запитують про плани на вихідні. Ми швидко вимикаємо радіо в машині, коли заїжджаємо на парковку, щоб інші не чули музику для поклоніння, яку ми слухаємо. Ми бурмочемо, опускаємо голови і уникаємо навіть найпростішої можливості сказати: «Я – християнин».

Перший крок часто полягає в тому, щоб заявити про те, що ти – християнин, щоб твоє життя служило доказом роботи Ісуса. Така відкрита позиція спонукає до запитань і розмов з іншими.

3. Шукайте можливості.

Якщо ви чудово керуєте і відкрито говорите про свою віру, просіть Господа про можливості ділитися далі і про те, щоб Він змінював серця людей до Нього. Можливо, у вас є працівники, які не сприймають тему християнства і не бажають слухати про неї. Що ви можете зробити? Моліться за них. Те, що знаходиться поза вашим контролем, не знаходиться поза Божим. Ви можете бути здивовані дверима, які Він відкриває протягом вашого робочого дня.

Використовуйте біблійні принципи лідерства, коли обговорюєте виклики зі своєю командою керівників. Запропонуйте іншому християнину з вашої команди очолити додаткову молитовну групу або заняття з вивчення Біблії. Згадайте про церковну лігу з піклболу тій людині у вашій команді, яка не може перестати говорити про свою нову одержимість цим видом спорту.

Те, що знаходиться поза вашим контролем, не знаходиться поза Божим. Ви можете бути здивовані дверима, які Він відкриває протягом вашого робочого дня.

Якщо член команди пережив втрату або отримав важкий діагноз, він може прийти до вас за розрадою або підбадьоренням. Подумайте над простим і відкритим запрошенням: «Дай мені знати, як я можу допомогти тобі в цей час. Я завжди радий вислухати, і команда готова долучитися до цього, щоб ти міг приділяти собі стільки часу, скільки тобі потрібно. Крім того, чи хотів б ти, щоб я молився разом з тобою або за тебе? Я вірю, що найбільша допомога в такі моменти приходить від Бога».

Коли члени команди дізнаються, що ви християнин, деякі з них можуть проявити цікавість і поставити більш цілеспрямовані запитання. Якщо вас запитують про вашу віру, у вас є можливість поділитися своїм свідченням. Після того, як ви сказали кілька слів, запитайте: «Це відповідь на ваше запитання?» – це ввічливий спосіб дізнатися, чи двері ще відчинені, чи людина хоче закінчити розмову.

Але у вас також може бути можливість сказати більше. Оскільки Господь працює в серцях ваших колег, Він може дати вам можливість проголосити їм Добру Новину про Бога, який творить і відкуповує, який послав Сина, щоб заплатити за наші гріхи і примирити нас з Собою. Він може дати вам можливість запросити ваших співробітників стати послідовниками Христа. Хто може мріяти про кращий день в офісі?

4. Залишайтеся під водінням Духа.

Відкиньте тягар, який ви несете. Ви знаєте, який. Це величезне почуття відповідальності – особисто гарантувати, що кожна душа, яку ви зустрінете, буде врятована. Нехай це дане Богом бажання вирує у вашому серці, але відпустіть цей тягар. Євангелізація – це не тягар. Це не про те, щоб силою нав’язувати людям запрошення Отця. Це означає йти в ногу з водінням Духа, коли Він діє у вас і через вас.

Працівники на жнивах не є причиною жнив (Матв. 9:37-38; Івана 15:16). Вони просто слуги, які з радістю підкоряються і йдуть туди, куди їх посилає Отець (Пс. 127:1; Рим. 8:14).

Не забувайте про це, старанно виконуючи свою скромну роль у загальній картині. Моліться, щоб Бог направляв вас у керуванні впливом, який Він вам довірив, для Його слави і просування Царства Божого.

Найбільш читане

Подкасти

ЗАВАНТАЖИТИ БІЛЬШЕ
Завантаження